Potential Use of By-Products from Ethanol Production Process as Ingredients for TheProduction of Animal Feed in VietNam

Received: 21-10-2015

Accepted: 28-12-2015

DOI:

Views

3

Downloads

0

Section:

NÔNG HỌC

How to Cite:

Phu, T., Dang, P., Oanh, N., & Son, C. (2024). Potential Use of By-Products from Ethanol Production Process as Ingredients for TheProduction of Animal Feed in VietNam. Vietnam Journal of Agricultural Sciences, 14(1), 36–45. http://testtapchi.vnua.edu.vn/index.php/vjasvn/article/view/256

Potential Use of By-Products from Ethanol Production Process as Ingredients for TheProduction of Animal Feed in VietNam

Tu Viet Phu (*) 1 , Pham Kim Dang 2 , Nguyen Cong Oanh 3 , Chu Ky Son 1

  • 1 Viện Công nghệ Sinh học và Công nghệ Thực phẩm, Trường Đại học Bách Khoa Hà Nội
  • 2 Khoa Chăn nuôi, Học viện Nông nghiệp Việt Nam
  • 3 Trung tâm Nghiên cứu liên ngành và Phát triển nông thôn, Học viện Nông nghiệp Việt Nam
  • Keywords

    Animal feed, by-products of alcohol industry, SWOT, VCA

    Abstract


    The output of country's livestock sector is relatively high compared to other countries in the regionand isestimated at 4.6 million tons of meat per year. The main constraint in the sector is thehigh feed price due to the dependence on imported raw materials (estimatedat 65-70%). The total value of imported raw materials for animal feed production in 2013 was estimated at $4.1 billion. Worldwide, by-products from alcohol industry has been studied and processed into main raw materials (DDG and DDGS) foranimal feed production. Meanwhile in our country, these by-products are used in its raw form in livestock feeding or used for other purposes with low economic benefit. The objective of this study was to evaluate the potential uses of the by-products from alcohol industry to produce animal feed and increase the added value for these products. The main methodsused in this studywere Value Chain Analysis (VCA) and SWOT analysis. Results of the studyshowed the different value chains of the alcohol industry as well as opportunities for the use of by-products forthe production of animal feed. The results also indicate the difficulties and challenges of these application.

    References

    FAO (2013). Worldwide Annual Meat Consumption per capita.

    Vụ Nông Lâm Thuỷ sản (2014). Tổng hợp số lượng và sản phẩm gia súc gia cầm năm 2014.

    Bộ Công Thương (2009). Quyết định Phê duyệt Quy hoạch phát triển Ngành Bia - Rượu - Nước giải khát Việt Nam đến năm 2015, tầm nhìn đến năm 2025.

    Bộ Công Thương (2007). Đề án phát triển nhiên liệu sinh học đến năm 2015, tầm nhìn đến năm 2025.

    Bộ Công Thương (2013). Báo cáo đánh giá thực trạng phát triển ngành bia-rượu-nước giải khát và khả năng nâng cao năng lực cạnh tranh thông qua tăng cường khai thác các yếu tố liên quan tới thương mại.

    Sở công thương, UBND tỉnh Bắc Giang (2014). Đề án phát triển rượu Làng Vân xã Vân Hà, Huyện Việt Yên, tỉnh Bắc Giang.

    Phan Hữu Thắng (2014). Tổng quan về ngành công nghiệp thực phẩm đồ uống. Diễn đàn: Triển vọng ngành Thực phẩm và đồ uống tại Việt Nam. Hà Nội, 28/3/2014.