Production of Cao Bang’s Red Multiflorous Knotweed Liquor

Received: 08-12-2014

Accepted: 25-04-2015

DOI:

Views

2

Downloads

0

Section:

KỸ THUẬT VÀ CÔNG NGHỆ

How to Cite:

Hoang, L., & Thuat, B. (2024). Production of Cao Bang’s Red Multiflorous Knotweed Liquor. Vietnam Journal of Agricultural Sciences, 13(3), 437–444. http://testtapchi.vnua.edu.vn/index.php/vjasvn/article/view/179

Production of Cao Bang’s Red Multiflorous Knotweed Liquor

Le Binh Hoang (*) 1 , Bui Quang Thuat 1

  • 1 Viện Công nghiệp thực phẩm, Bộ Công Thương
  • Keywords

    Liquor red, multiflorous knotweed

    Abstract


    Red multiflorous knotweed is a valuable herb used in traditional medicine. This study was conducted to develop a technologial protocol for production of Cao BangRed multiflorous knotweed derived wine. The roots were soakedin Na2CO30.4% solution for24 hours, cleanedand sliced. The slices werethen boiled inblack bean extract added with red multiflorous knotweed and arrowroot at5:1ratio for2 hours. Boiled red multiflorous knotweed wasdried at 800C for5 hours. Dried materials were groundto powder of approximately 1-2 mmin size, then extracted twice using 70% ethanol at 600Cwith total solvent volume of Red multiflorous knotweed to ethanol at 1:12 ratio forapproximately 6 hours. Ethanol was evaporated to yieldred multiflorous knotweed inspissation. Finally, red multiflorous knotweed liquor was madewith5% red multiflorous knotweed inspissationin Ha NoiVodka(29%)added with 0.3% Angelica polymorphainspissation.

    References

    Nguyễn Thượng Dong (2005-2006). Điều tra phân bố, đánh giá sơ bộ trữ lượng và chất lượng dược liệu của một số cây thuốc quý trên địa bàn tỉnh Cao Bằng. Viện Dược liệu-Bộ Y tế.

    Đỗ Tất Lợi (2003). Những cây thuốc và vị thuốc Việt Nam. Nhà xuất bảnY học, tr. 833-836.

    Ngô Văn Thu (1998). Bài giảng Dược liệu tập I, Trường Đại học Dược Hà Nội, tr. 247-249.

    Nguyễn Quốc Triệu, Phạm Song (2009). Dược điển Việt Nam IV, Tổng hội Y học Việt Nam - Bộ Y tế, Nhà xuất bản Y học, tr. 369-370.

    Tracey Roizman, D.C (2013). The health Benefits of Fo-Ti. Article of Livestrong, 75: 47.