Rapeseed Variety trial on Karst Plateau of Ha Giang Province

Received: 24-10-2013

Accepted: 24-02-2014

DOI:

Views

2

Downloads

0

Section:

NÔNG HỌC

How to Cite:

Chien, V., Thuat, B., Hoang, L., & Hieu, N. (2024). Rapeseed Variety trial on Karst Plateau of Ha Giang Province. Vietnam Journal of Agricultural Sciences, 12(1), 1–6. http://testtapchi.vnua.edu.vn/index.php/vjasvn/article/view/1575

Rapeseed Variety trial on Karst Plateau of Ha Giang Province

Vu Duc Chien (*) 1 , Bui Quang Thuat 1 , Le Binh Hoang 1 , Nguyen Trung Hieu 1

  • 1 Trung tâm Dầu, Hương liệu và Phụ gia thực phẩm, Viện Công nghiệp thực phẩm, Bộ Công Thương
  • Keywords

    Dong Van, exotic rapeseed varieties, Ha Giang, winter crop

    Abstract


    Twoexotic rapeseed varieties, Agamax from Germany, Hyola 432 from Australia and a local rapeseedvarietywere evaluated on field where rice was grownprevious season in Dongvan Karst Plateau during 2012-2013. The resultsindicated thattwo exotic rapeseed varieties were adapted to the local weather and soil conditions and gavehigh seed yield per hectare basis (1.820-1900kg/ha) and good seed quality. Theaverage oil content of Agamax and Hyola 432 attained43.6% and 41.3%, respectively. These varietiescan be adopted to integrate into winter cropping structure in Hagiang province.

    References

    Vũ Thị Đào, Đào Thị Nguyên, Vũ Đức Chiến (2001). Xác định khả năng thích ứng của một số giống cải dầu nhập nội trên đất một vụ tại huyện Đồng Văn tỉnh Hà Giang. Dự án cấp tỉnh Hà Giang.

    Nguyễn Thị Liên Hoa, Nguyễn Viết Thông, Nguyễn Dăng Chinh, Lê Văn Sang, Đinh Viết Toản và Lê Giang Linh (2009). Nghiên cứu tuyển chọn giống và một số biện pháp canh tác cây cải dầu phục vụ mục tiêu phát triển vùng nguyên liệu cho ngành dầu thực vật. Đề tài khoa học cấp Bộ Công Thương, 46 tr.

    Ackman, R.G. (1990). Canola fatty acids - An ideal mixture for health, nutrition, and food use, Canola and Rapeseed, Chapter 6, pp.81-98.

    Cory, L. N. and Anne, M.J. (1994). Germination and Early Seedling Development Under Low Temperature in Canola, Crop Science, 34(4): 1047 - 1054.

    Fereidoon Shahidi and Udaya N.Wanasundara (1998). Omega 3 fatty acid concentrates: nutritional aspects and production technologies, Trends in food science & technology 9: 230-240.

    Hocking, P.J., Norton, R., and Good, A. (1999). Crop nutrition, for Organizing Committee of 10th International Rapeseed Congress. pp.15-22.