Effect of K2O Levels on Yield and Quality of Dien Pomelo Growing in GiaLam District, HaNoi City

Received: 27-01-2016

Accepted: 05-05-2016

DOI:

Views

2

Downloads

0

Section:

NÔNG HỌC

How to Cite:

Ngoi, T., & Hung, N. (2024). Effect of K2O Levels on Yield and Quality of Dien Pomelo Growing in GiaLam District, HaNoi City. Vietnam Journal of Agricultural Sciences, 14(4), 546–550. http://testtapchi.vnua.edu.vn/index.php/vjasvn/article/view/282

Effect of K2O Levels on Yield and Quality of Dien Pomelo Growing in GiaLam District, HaNoi City

Tran Van Ngoi (*) 1 , Nguyen Quoc Hung 2

  • 1 Viện Quy hoạch và Thiết kế nông nghiệp
  • 2 Viện Nghiên cứu Rau quả
  • Keywords

    Dien pummelo, fruit yield, fruit quality, K2O level

    Abstract


    Potassium is a mineral nutrientthat affects the growth, development, yield and quality of citrus in general and pummelo in particular. Lack of potassium in a short time would slowdown the fruit growthresulting insmall, rough fruitsand poor fruit quality. To determine the appropriate potassium leveland to establishthe protocol for Dien pummelo integrated farming,the experimentwas conducted in two years, 2013and 2014. The results showed that application of 1.5 kg K2Ocombined with 50 kg of manure + 0.7 kg N + 0.5 kgP2O5+ 1 kg powder limefor each tree gave the best fruit quality, high fruit set, highyield and quality.

    References

    Nguyễn Minh Châu (1997). Sử dụng phân bón cho cây có múi, Tài liệu tập huấn cây ăn quả - Viện Nghiên cứu Cây ăn quả Miền Nam.

    Võ Hữu Thoại, Nguyễn Minh Châu (2003). Hiệu quả của một số loại phân bón đối với cây bưởi Năm roi, Kết quả nghiên cứu khoa học công nghệ Rau quả 2002 - 2003. Viện Nghiên cứu Cây ăn quả Miền Nam.

    Nguyễn Ngọc Thuý (2001). Cẩm nang sử dụng các chất dinh dưỡng cây trồng và phân bón cho năng suất cao, Nhà xuất bản Nông nghiệp, Hà Nội.

    Huỳnh Ngọc Tư, Bùi Xuân Khôi (2003). Nghiên cứu ảnh hưởng của liều lượng đạm, lân và kali đến năng suất và phẩm chất bưởi Đường lá cam, Kết quả nghiên cứu khoa học công nghệ Rau quả 2002 - 2003, Viện Nghiên cứu Cây ăn quả Miền Nam.

    Huỳnh Ngọc Tư, Bùi Xuân Khôi (2003). Nghiên cứu ảnh hưởng của liều lượng đạm, lân và kali đến năng suất và phẩm chất bưởi Đường lá cam, Kết quả nghiên cứu khoa học công nghệ Rau quả 2002 - 2003, Viện Nghiên cứu Cây ăn quả Miền Nam.

    Davies F.S. (1986). Fresh Citrus Fruits, AVI Pubishing Co, Westport, Connecticut.

    Davies. F.S. and Albrigo. L.G. (1994). Citrus, CAB International.